ocult
Etimologie occult – Anii 1530, “secret, nedivulgat”, din Fr. Medievală occulte și direct din Lat. occultus “ascuns, misterios, secret”, trecutul participiu al occulere “acoperi, ascunde”, din forma asimilată a ob- “peste” + un verb ce are legături cu celare ” ascunde”, de la rădăcina PIE * *kel- (1) “a acoperi, a ascunde, a salva”. Înțelesul de “ceva ce nu este perceptu de minte, dincolo de aria de înțelegere” este din anii 1540. Asocierea cu științele supranaturale (magie, alchimie, astrologie etc.) datează din anii 1630.
DEX ocult 1929 a. ascuns, ce se produce într’un mod misterios: putere ocultă; științe oculte, pretinse științe cari rămâneau ascunse mulțimii, ca astrologia, magia, alhimia. 1939 Ascuns, misterios: putere ocultă. Științe oculte, pretinse științe care nu eraŭ știute de mulțime, ca: alchimia, astrologia, magia, necromanția, spiritizmu ș. a. S. f. Un grup de sectari din partidu liberal, numit așa de Neculaĭ Fleva pe la 1894. Adv. În mod ocult.
Wikipedia Ocultism– Termenul are uneori sensul popular “de cunoștințe destinate numai unor anumite persoane” sau “cunoștințe care trebuiesc păstrate ascunse”, dar pentru majoritatea practicanților ocultismului aceasta reprezintă pur și simplu studiul unei realități spirituale mai profunde care se extinde dincolo de rațiunea pură și de științele fizice.
Mai multe despre Ocultism aici.